SEKA S.A. | Dostarczamy uzupełniające się usługi w zakresie obowiązkowych zadań firm, w każdym mieście Polski.

Obowiązki środowiskowe właścicieli restauracji, stołówek i kawiarni

 

Przedsiębiorco prowadzisz kuchnię?
Twoja kuchnia obsługuje ponad 500 osób na dobę?

Czy wiesz, że taką instalację należy zgłosić ?!


W rozporządzeniu Ministra Środowiska z dnia 2 lipca 2010 r. w sprawie instalacji, których emisja wymaga zgłoszenia czytamy: „Zgłoszenia z uwagi na wprowadzanie gazów lub pyłów do powietrza wymagają instalację, z których emisja nie wymaga pozwolenia, określone w rozporządzeniu wydanym na podstawie art.220 ust. 2 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. – Prawo ochrony środowiska, m.in.: instalacje stosowane w gastronomii – przystosowanej do obsługi ponad 500 osób na dobę.”

Jeżeli prowadzisz gastronomię i obsługujesz ponad 500 osób na dobę – PAMIĘTAJ, aby zgłosić taką instalację !

Chcesz wiedzieć więcej, skontaktuj się z nami:
Aleksander Florek Koordynator ds. ochrony środowiska
kom. 503 091 080 | e-mail: aleksander.florek@seka.pl

Zobacz też:
bhp i ppoz seka sa 100x40szkolenia zawodowe seka sa 100x40prawo pracy i ubezpieczen spolecznych seka sa 100x40kursy komputerowe seka sa 100x40pierwsza pomoc seka sa 100x40ochrona srodowiska seka sa 100x40rekrutacje i zatrudnienie seka sa 100x40szkolenia miekkie seka sa 100x40
kursy metodyczne seka sa 100x40srodki ochrony roslin seka sa 100x40rachunkowosc i finanse seka sa 100x40prawo zamowien publicznych seka sa 100x40

 

 


Zapraszamy do odwiedzenia: Facebook | LinkedIn | YouTube | Twitter | Google+ | Magazyn SEKA