– 1) materiał opatrunkowy: pas gazy, bawełny, wełny, gumy czy innego materiału, stosowany do owijania części ciała. Bandaże mogą być nierozciągliwe lub elastyczne, podatne lub nie podatne, przylepne lub proste. Według R.M. Youngson, Collins Słownik encyklopedyczny. Medycyna; RTW 1997 r. 2) także: stalowa obręcz nakładana na koła lokomotyw i wagonów; materiały izolacyjne nawinięte na przewody […]
zakład wykonujący działalność w zakresie zorganizowanego żywienia konsumentów. zakład wykonujący działalność w zakresie zorganizowanego żywienia określonych grup konsumentów, w szczególności w szpitalach, zakładach opiekuńczo-wychowawczych, żłobkach, przedszkolach, szkołach, internatach, zakładach pracy, z wyłączeniem żywienia w samolotach i innych środkach transportu oraz wojskowych polowych punktów żywieniowych Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia
– hałas i drgania, czynniki chemiczne i pyły, czynniki mechaniczne, obciążenie mięśni i szkieletu, oświetlenie, stres, promieniowanie optyczne, elektromagnetyczne i jonizujące, pola elektromagnetyczne i prąd elektryczny, czynniki biologiczne, zagrożenie pożarem i wybuchem.