Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Dofinansowania
Projekty unijne
Outsourcing
BHP i PPOŻ.
Kadry i płace
Ochrona środowiska
Szkolenia
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Dofinansowania
Projekty unijne
Outsourcing
BHP i PPOŻ.
Kadry i płace
Ochrona środowiska
Szkolenia
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
seka
Słownik BHP
CECHOWANIE
Powrót
CECHOWANIE
– opatrywanie produktu znakiem umownym, oznaczającym rodzaj, wielkość, jakość lub tp. cechę lub znak zgodności z normą lub innymi wymaganiami.
Sprawdź także
JAKOŚĆ ORGANOLEPTYCZNA ŻYWNOŚCI
- zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, barwę i konsystencję, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka. Według ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.).
CZUJKA POŻAROWA
– urządzenie automatycznie reagujące na określony wzrost temperatury wewnątrz pomieszczenia, automatycznie włączające alarm lub system np zraszający w razie przekroczenia założonej wysokości temperatury.
PAŃSTWOWY WZORZEC JEDNOSTKI MIARY
- wzorzec jednostki miary uznany urzędowo w Rzeczypospolitej Polskiej za podstawę do przypisywania wartości innym wzorcom jednostki miary danej wielkości fizycznej; Według ustawy z dnia 11 maja 2001 r. Prawo o miarach (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 541, 675, 1123)