Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Dofinansowania
Projekty unijne
Outsourcing
BHP i PPOŻ.
Kadry i płace
Ochrona środowiska
Szkolenia
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Dofinansowania
Projekty unijne
Outsourcing
BHP i PPOŻ.
Kadry i płace
Ochrona środowiska
Szkolenia
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
seka
Słownik BHP
CZOŁO FALI PODMUCHU, WYBUCHU
Powrót
CZOŁO FALI PODMUCHU, WYBUCHU
– niszcząca linia, front sprężonego powietrza, rozprzestrzeniającego się z ogromną szybkością, za którą występuje strefa obniżonego ciśnienia.
Sprawdź także
EKSPOZYCJA ZAWODOWA
– wielkość narażenia na utratę zdrowia w wyniku oddziaływania na organizm pracownika obciążenia fizycznego i psychicznego, obciążenia pracą, albo szkodliwością fizyczną lub chemiczną.
System HACCAP
Postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami spożywczymi; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących. System polega na [...]
CHLOREK CYJANU
– trucizna, chlorocyjan, chlorek kwasu cyjanowego, ciecz o niskiej temperaturze wrzenia.