Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Dofinansowania
Projekty unijne
Outsourcing
BHP i PPOŻ.
Kadry i płace
Ochrona środowiska
Szkolenia
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Dofinansowania
Projekty unijne
Outsourcing
BHP i PPOŻ.
Kadry i płace
Ochrona środowiska
Szkolenia
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
seka
Słownik BHP
RUSZTOWANIE OCHRONNE
Powrót
RUSZTOWANIE OCHRONNE
- konstrukcja budowlana, tymczasowa, służącą do zabezpieczenia przed upadkiem z wysokości ludzi oraz przedmiotów.
Sprawdź także
DYM
– zanieczyszczenia nie związane z powietrzem, pochodzące ze spalin, zawierające popiół, sadzę, związki metali, wodę, gazy i pary oraz składniki smoliste. Cząstki występujące w dymie mają wielkość od 0,01 do 1,0 µm.
REANIMACJA
– przywrócenie do życia osoby znajdującej się w stanie śmierci pozornej lub klinicznej przez zastosowanie zabiegów pobudzających czynności serca, układu krążenia i oddychania. Według Słownika Języka Polskiego, PWN, 1981 r.
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
- ogół warunków, które muszą być spełnione, i działań, które muszą być podjęte na wszystkich etapach produkcji żywności i obrotu żywnością w celu zapewnienia zdrowia i życia człowieka. Według ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2015 r., poz. 594).