Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Cyberbezpieczeństwo i socjotechniki
Szkolenie okresowe bhp dla pracodawców
BHP dla pracowników administracyjno biurowych
BHP dla pracowników inżynieryjno-technicznych
RODO w praktyce
Przeciwdziałanie mobbingowi
Dofinansowania
Usługi
BHP i PPOŻ.
Outsourcing szkoleń
Ochrona środowiska
Prawo pracy
Kadry i płace
Cyberbezpieczeństwo
Projekty unijne
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
Szkolenia
Wyszukiwarka szkoleń
Katalog szkoleń
BHP i PPOŻ.
Pierwsza pomoc
Ochrona środowiska
Zawodowe
Prawo pracy
Kadry i płace
E-learning
Cyberbezpieczeństwo i socjotechniki
Szkolenie okresowe bhp dla pracodawców
BHP dla pracowników administracyjno biurowych
BHP dla pracowników inżynieryjno-technicznych
RODO w praktyce
Przeciwdziałanie mobbingowi
Dofinansowania
Usługi
BHP i PPOŻ.
Outsourcing szkoleń
Ochrona środowiska
Prawo pracy
Kadry i płace
Cyberbezpieczeństwo
Projekty unijne
Doradztwo
BHP i PPOŻ.
Ochrona środowiska
Opracowania środowiskowe
Audyty środowiskowe
Pomiary
Ślad węglowy
Raport ESG
Cyberbezpieczeństwo
Prewencja ZUS
Prawo pracy
Zarządzanie bezpieczeństwem
O firmie
Historia i misja
Zespół zarządzający
Kariera
Polityka prywatności
Standardy ochrony małoletnich
Kontakt
Aktualności i poradniki
Aktualności
Poradniki BHP
Słownik BHP
Magazyn SEKA
Panel Klienta
seka
Słownik BHP
TOKSYNA (jad)
Powrót
TOKSYNA (jad)
– w szerszym ujęciu: trucizna organiczna, wytwarzana przez drobnoustroje, rośliny i zwierzęta; w węższym ujęciu: jad bakteryjny (wydalany przez bakterie do środowiska ich życia). Według
Wikipedii.
Sprawdź także
ZAKŁAD ŻYWIENIA ZBIOROWEGO
zakład wykonujący działalność w zakresie zorganizowanego żywienia konsumentów. zakład wykonujący działalność w zakresie zorganizowanego żywienia określonych grup konsumentów, w szczególności w szpitalach, zakładach opiekuńczo-wychowawczych, żłobkach, przedszkolach, szkołach, internatach, zakładach pracy, z wyłączeniem żywienia w samolotach i innych środkach transportu oraz wojskowych polowych punktów [...]
MEDYCYNA PRACY
– dział medycyny zajmujący się człowiekiem na stanowisku pracy oraz wpływem pracy na zdrowie i zdrowia na zdolność do pracy. Jest w zasadzie częścią medycyny prewencyjnej i środowiskowej, która na podstawie znajomości warunków pracy usiłuje wykrywać i eliminować czynniki ryzyka dla zdrowia związane z pracą. Według R.M. Youngson, Collins Słownik encyklopedyczny Medycyna; RTW 1997 r.
WARSTWA OZONOWA
– warstwa atmosfery Ziemi o największej koncentracji ozonu atmosferycznego. Występuje na wysokości 15 – 50 km nad powierzchnią Ziemi. Cząsteczki ozonu w tej warstwie pochłaniają większą część promieniowania nadfioletowego docierającego od Słońca, chroniąc żywe organizmy na Ziemi. Według A. Isaacsa Słownik fizyki, Prószyński i S-ka, 1999 r.